deelnemers

deelnemers

Silvia B.

Leila

2007 / 126 x 57 x 80 cm

mixed media on synthetic material, human hair, nails, eye lashes, lingerie, high heeled sandals, hocker, ‘automatic rifle’ in silk stocking

LEILA, westerse tatoeages bedekken haar hele lichaam, (een variatie van allerlei indigo tinten -de meest klassieke tattoo kleur) behalve haar gezicht en hals en op haar handen en voeten heeft ze oosterse henna-tatoeages. Ze zit met de benen over elkaar geslagen op een zwarte slaapkamer-poef in haar zachtroze lingerie, ze is mooi opgemaakt, heeft lange verzorgde nagels, mooie roze glanzende hooggehakte sandaletjes aan, alsof ze klaar is om uit te gaan en nog even in de slaapkamer een moment voor zichzelf heeft. Haar lange zwarte haren hangen over haar schouders. Ze is klaar om wellicht haar avondjapon aan te trekken. Als ze dat zou doen zijn alle westerse tattoos bedekt. Ze staart naar een voorwerp in haar handen dat in een luxe kous zit die is aan de roze kantrand met een lintje samengebonden dat ze losjes om haar vinger heeft gewikkeld en bevat een automatisch geweer. Niet duidelijk is welke strijd zij gaat voeren. Niets in haar trekken, haar ogen, haar kleding geeft een clou tot welke cultuur zij behoort. Maar op haar lichaam vind wel een confrontatie plaats tussen oost en west terwijl zij in al haar rustige schoonheid kwetsbaar in haar ondergoed afwacht.

Silvia B. (1963) is bekend van haar sculpturen die hybride personages verbeelden – gevangen tussen verschillende leeftijden, geslachten of culturen, of tussen mens en pop of mens en dier. Ook tekeningen, fotowerken en een handschoenenlijn behoren tot haar oeuvre en het maken van tentoonstellingen als curator.

© Silvia B.
courtesy Ron Mandos Gallery

www.silvia-b.com