deelnemers

deelnemers

Serge Game

Ring of Fire / The Messenger

De uit matrasschuim opgetrokken beelden van Serge Game lijken veel gemeen te hebben met de artefacten zoals gebruikt in de rituelen van animistische culturen. Ook Game bezielt zijn werken met universele kenmerken en maakt hierin geen onderscheid tussen mens, dier, ding of natuurverschijnsel.
Het levert een parade aan groteske beelden op met sterk uitvergrootte – al dan niet tot onze wereld te herleiden – karaktertrekken. Invloeden uit de Griekse en Romeinse mythologie worden moeiteloos afgewisseld met tribale beeldtaal en vocabulaire ontleend aan onze hedendaagse populaire cultuur zoals bondage, comics en manga.
Rituele artefacten hebben bij veel tribale culturen een beperkte houdbaarheid en zijn vaak bedoeld voor eenmalig gebruik. Ook de schuimbeelden van Game hebben een tijdelijk karakter. De aard van het materiaal bepaalt dat de beelden onder invloed van zonlicht verkruimelen en vergaan.
Om deze werken toch ook een meer permanente plek in ons leven te geven heeft Game kleinere en duurzame exponenten van zijn beeldenfamilie ontwikkeld, de zogenaamde Household Totems. Zoals de naam al aangeeft beogen de Household Totems een langdurige en groteske aanwezigheid in het leven en huishouden van hun eigenaar te zijn.

www.sergegame.com