deelnemers

deelnemers

Pet van de Luijtgaarden

HET GROOTST RIJDENDE MUSEUM

Het rijdende museum, de Tour d’Artistique, bestaat uit meer dan 25 caravans. Elke caravan is ingericht met een verzameling. Knuffels, barbies, ansichtkaarten en radio’s, je kunt het zo gek niet bedenken.

De meeste caravans worden slechts een korte periode van de zomer gebruikt en na jaren van trouwe dienst afgeschreven. Tour d’Artistique geeft caravans een tweede leven en tovert deze om in mini musea. De intimiteit van de caravan wordt gecombineerd met specifieke verzamelingen. Juist in deze kleine ruimtes is de impact van een verzameling overweldigend!
Kunst naar de mensen toebrengen
: Het is een ideale manier om mensen die niet snel een traditioneel museum of tentoonstelling bezoeken in aanraking te laten komen met kunst en creativiteit. Het is voor zowel jong als oud toegankelijk en laat zien dat kunst leuk.
Kunstenaar 
Pet van de Luijtgaarden is verzamelkunstenaar en initiatiefnemer van de tour. Zijn verzamelingen zijn een statement om te laten zien dat we ontzettend veel consumeren voor zo’n klein landje en dat het allemaal wat minder kan. D.m.v. de tour zal zijn boodschap op een positieve manier verspreid worden.