deelnemers

deelnemers

Julian van Alderen

3 LEVELMAP PARALLAX
Iedereen die wel eens in een rijdende trein naar buiten kijkt ziet parallax: een visueel verschijnsel waarbij voorwerpen dichtbij de kijker sneller en in tegengestelde richting bewegen van de achtergond, die traag en met de rijrichting mee lijkt te bewegen. In veel oude computerspellen wordt er gebruik gemaakt van dit effect om een gevoel van diepte en snelheid te creëren, zoals bijvoorbeeld bij Sonic the Hedgehog, een spel dat bekendheid kreeg door het snelle verschuiven van de voor- en achtergrondlagen.

In 3 LEVELMAP PARALLAX wordt gebruik gemaakt van 3 levelmaps uit Sonic om een abstract panorama te maken waarbij de verschillende lagen elkaar beïnvloeden. Het is een visuele referentie aan het reizen per trein en metro door steden als New York en Tokyo, waarbij langzaam elementen verschijnen of weer verdwijnen,stukjes landschap tussen de gebouwen door zichtbaar worden, gemaskerd door metalen constructies of gespiegeld in glas.

Julian van Aalderen is sinds 1998 VJ the C-MEN en reisde met 2 Amiga computers naar o.a. New York, Moscow, Tokyo, Barcelona, Los Angeles, Stockholm en Hengelo. Hij werkte samen met Malcolm mcLaren, maakte een videoclip voor Lenny Kravitz en trad op bij Engadget en Lowlands.